UNLOCKED is ontstaan uit een initiatief van de cultuurmakelaar vanuit KHABBAZ en wordt georganiseerd door diverse muzikanten, organisatoren en Alphense instellingen als Studio Alphen, Castellum, Parkvilla, De Bibliotheek Rijn en Venen, Floratheater de Nieuwe Muziekschool, Serious Music, Alphens Bevrijdingsfestival, San Jacinto en Triple T Agency. UNLOCKED is mogelijk gemaakt door de gemeente Alphen aan den Rijn, met dank aan Studio Alphen en Stichting San Jacinto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ode aan het Landschap

2021 is het jaar van De Ode aan het Landschap *. Binnen dit thema brengen we vele talenten en activiteiten bij elkaar om te tonen wat we in heel Alphen aan de Rijn in huis hebben.

Het thema is vooral bedoeld om bestaande activiteiten te bundelen en gezamenlijk te promoten. Zodat de waarde van kunst en cultuur nog beter zichtbaar kan worden.

Als je activiteiten hebt die binnen dit thema passen, neem contact op met cultuurmakelaar@khabbaz.nl.

Een uitgebreidere toelichting op het thema wordt half januari gepubliceerd op de website.

 

 

 

Het Oude Raadhuis

> Wethouder Erik van Zuylen heeft het cultuurplatform gevraagd mee te denken over een culturele, maatschappelijke invulling van Het Oude Raadhuis. Uit de brainstorm van het KHABBAZ overleg ontsproten originele ideeën en kansen.

Die zijn vervolgens samengevat in drie ontwikkelingsrichtingen:

  • Thema 1. EEN BRUISENDE ONTWIKKELPLEK op basis van muziek maken en stadslabs.
  •  Thema 2. IDENTITEIT & CULTURELE ANKERPLEK van de stad en dorpen van de gemeente Alphen in de Rijn en de regio (‘Het Bruggenmuseum’).
  •  Thema 3. SAMEN ONTWIKKELEN & LEREN de hub voor culturele en maatschappelijke ondernemers.

Hierbij hebben we als cultuurplatform tegelijkertijd aandacht gevraagd voor onze speerpunten: versterking, afstemming, geen dubbelingen. Vervat in een stuk ligt dat nu bij de gemeentelijke projectgroep. Die organiseert een workshop met experts uit verschillende disciplines en stelt een adviescommissie samen waarin onder meer de cultuurmakelaar plaats neemt.

 

Foto's van de opnames op 17 en 18 april van De Grote, The Leo's, The Grateful Gents in het Floratheater Boskoop

Copyright 2023 © KHABBAZ