Naar overzicht

Fada Theatre

Fada Theatre vond in 2015 zijn oorsprong tussen de celdeuren van een voormalige gevangenis, de noodopvanglocatie in Alphen aan den Rijn. Ahmad al Harfi en Ramez Basheer vonden hun toevlucht in theater tijdens hun verblijf daar.

De voorstelling ‘Talent op de vlucht’ was het eindresultaat. ‘Talent op de vlucht’ is meer dan 80 keer vertoond in 23 Nederlandse steden. Nancy Ubert (Productiehuis Alphen) was voor Fada een belangrijke motor en steun en toeverlaat hierin.

Fada Theatre is een professioneel theatergezelschap onder leiding van Ahmad Alharfi en Huda Alhallak, beiden gevlucht uit Syrië. In hun vaderland waren zij gelauwerd acteurs en ontvangers van verschillende prijzen in Europa. In Nederland ontwikkelen en presenteren ze maatschappelijk geëngageerde theatervoorstellingen, die ingaan op thema’s rondom vluchtelingenkwesties en integratie. Kunst en theater is voor hun een belangrijk middel om van maatschappelijke betekenis te zijn voor hun publiek en landgenoten.

Fada bestaat uit een groep getalenteerde en professionele acteurs, regisseurs, muzikanten en schrijvers. Op dit moment werkt Fada aan een aantal nieuwe voorstellingen en legt zij een goede basis voor de toekomst van het gezelschap.

Fada Theatre bracht o.a. de voorstellingen Bye Bye in 2018 en Change in 2020.

Zie ook:
Talent op de Vlucht uit 2017
Change in 2020

 

Copyright 2023 © KHABBAZ