Naar overzicht

Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk bestaat uit enthousiaste Alphenaren die zich in willen zetten voor het behoud van dit prachtige monumentale pand, in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Zij hebben de handen ineengeslagen om met behulp van de Alphense samenleving én alle ondernemers van Alphen aan den Rijn e.o. de Adventskerk met orgel en interieur financieel te ondersteunen. Eén en ander op zodanige wijze dat het blijvend bewaren en in goede conditie houden van dit gebouw, orgel en interieur zoveel als mogelijk wordt gewaarborgd. En dat doen zij door het organiseren van concerten en andere evenementen, vrienden te maken via het vriendenprogramma, sponsoren te werven én door het kerkgebouw met haar multifunctionele ruimtes te verhuren. De gelden die worden gegenereerd zijn alleen bestemd voor de instandhouding van het kerkgebouw.

Natuurlijk kan de stichting niet opereren zonder alle vrijwilligers die zich hard maken voor het behoud van de kerk. De stichting heeft een culturele ANBI-status. Hierdoor kunnen particulieren en bedrijven hun giften aftrekken. 

Copyright 2023 © KHABBAZ