Naar overzicht

Serious Music

In 2010 namen Alphenaren Lenne Huisman en Hans van Oosten het initiatief voor het ‘Serious Music (Café) Alphen’.

Dit is uitgegroeid tot een stichting die 10-12 professionele progrock-concerten met binnenlandse én buitenlandse artiesten organiseert in Parkvilla en behoort tot toonaangevende podia voor dit genre in Nederland.

Hans en Lenne wilden graag meer aandacht voor de (progressieve) rockmuziek krijgen en in contact komen met liefhebbers in Alphen en omstreken. In het café van het Kasteel, en later café Under The Bridge, werden cd’s en dvd’s op het gebied van progressieve rock gedraaid met vrienden en liefhebbers van dit genre. Al snel werden ook muzikanten uitgenodigd. Dit zorgde voor meer publiciteit en publiek; daarom werd de concertagenda uitgebreid.

Toen ook de grotere bands interesse toonden om te spelen bij Serious Music Alphen, werd in samenwerking met Parkvilla Theater het eerste Serious Music Event in 2011 georganiseerd. Daarna volgden vele andere concerten.  De activiteiten van Serious Music Alphen zijn sinds 2013 ondergebracht in een stichting. Met steun van Parkvilla, de gemeente Alphen a/d Rijn, Eventco (geluid en licht) en een trouwe groep donateurs, is Serious Music Alphen in staat om bijzondere muziekevenementen in Alphen en omstreken te organiseren.

Copyright 2023 © KHABBAZ