Naar overzicht

Dingeman Coumou

Dingeman Coumou, gitarist, luitist & componist, kunt u uitnodigen voor: het verzorgen van een concert of een concertonderdeel, het creëren van een unieke ambiance bij een exclusief evenement, het omlijsten van literaire voordrachten of als begeleider van een solist.

Met celliste Hanny de Jong vormt hij het duo Nocturne.

Dingeman Coumou studeerde luit en klassiek gitaar aan het Utrechts Conservatorium. In masterclasses bekwaamde hij zich verder en ontwikkelde zich ook als componist. Zijn eerste LP-opname kwam uit in 1980 waarna nog enkele cd’s volgden. Naast het klassieke genre speelt hij ook fingerstyle jazz. In zijn eigen composities is deze veelzijdigheid goed te horen. Zijn composities en arrangementen gaan de hele wereld over.

Als docent klassiek gitaar, luit en muziektheorie was hij 40 jaar verbonden aan de muziekschool in Alphen aan den Rijn. Veel van zijn leerlingen zijn zelf professioneel musicus geworden. Ook nu is het nog mogelijk lessen bij Dingeman te volgen.

Ook is het verlenen van muziekinterventies, bij ernstig zieke patiënten (bijvoorbeeld op een IC) of toegepast in palliatieve situaties, een discipline waarmee Dingeman zich bezighoudt.

Uitgebreide informatie over mijn concerten, muzieklessen en muziekinterventies is te vinden op mijn website.

Copyright 2023 © KHABBAZ