Naar overzicht

Project Romeins Alphen

Project Romeins Alphen is een naslagwerk over het Romeinse verleden van de gemeente Alphen aan den Rijn in de vorm van een website: www.romeinsalphen.nl. Duik in de wereld van de Alphense Romeinen, lees hun verhalen en kijk hoe zij leven langs de Nedergermaanse Limes

“Het terrein is er woest. Het klimaat ruw. Het leven en landschap somber.” Tacitus

Het project Romeins Alphen is ontstaan uit een diepgewortelde interesse in de Romeinse geschiedenis van Albaniana, het prille begin van Alphen aan den Rijn. Informatie over het Romeinse verleden van de gemeente is echter mondjesmaat en zeer verspreid te vinden. Op de website is op een toegankelijke en beeldende wijze veel aan wetenswaardigheden verzameld.

Romeins Alphen biedt daarmee een kijkje in het leven van de in de castella Albaniana en Nigrum Pullum gelegerde Romeinse militairen, de bewoners van het kampdorp en inheemse inwoners van de regio.

De website is goed toegankelijk voor iedereen van 8 tot 88 jaar. Door de uitstekende zoekfunctie is alle informatie gemakkelijk te vinden. De hamvraag is telkens: wat is er ontdekt, hoe ziet dat er nieuw uit, hoe wordt het gebruikt en waarom is dit belangrijk?

Ook heeft Romeins Alphen een nieuwsfeed met recente informatie over vondsten, festivals, kunstwerken, musea en nog veel meer.

Welkom in Romeins Albaniana!

 

Copyright 2023 © KHABBAZ