Naar overzicht

De nieuwe Bibliotheek

Kom beleven én ontdekken in de nieuwe Bibliotheek. We hebben een prachtige collectie, maar de bibliotheek is méér dan boeken. We bieden de inwoners van Alphen a/d Rijn een veelzijdig programma. Dat doen we altijd in samenwerking met lokale partners.

Op de eerste verdieping van de nieuwe Bibliotheek in Alphen aan den Rijn is Het Erfgoedcentrum gevestigd. Een samenwerking tussen het Gemeentearchief Alphen aan den Rijn en de Bibliotheek Rijn en Venen. Op inspirerende wijze verbinden we hier verleden, heden en toekomst.

Of kom eens langs bij het Huis van Duurzaamheid en leer hoe je met simpele stappen duurzamer kunt leven. Er zijn spreekuren en je kunt meedoen met leuke activiteiten.

Op de begane grond in de Bibliotheek Alphen aan den Rijn vind je Grand Café KADE 10. Je kunt er de hele dag plaatsnemen aan de leestafel en onder het genot van een heerlijk gerecht de krant lezen. Ook de borrel slaan we niet over, KADE 10 is de hele dag geopend.

Achter het Grand Café vind je de Maakplaats met Knotsgekke Experimenten, Lego in overvloed en 3D printers die overuren maken. Een plek om alle 21e -eeuwse vaardigheden te ontdekken.

Vestigingen:

Bibliotheek Alphen Centrum
Aarkade 10
2406BV Alphen aan den Rijn

Bibliotheek Boskoop
Raadhuisplein 3
2771EK Boskoop

Bibliotheek Hazerswoude-Rijndijk
Joseph Haydnlaan 5
2394GJ Hazerswoude-Rijndijk

Bibliotheek Hazerswoude-Dorp
Pieter de Hooghstraat 3
2391VM Hazerswoude-Dorp

Copyright 2023 © KHABBAZ