Naar overzicht

Stichting het Cultuurpalet

Stichting het Cultuurpalet maakt het mogelijk dat leerlingen van het primair onderwijs kennis maken met de kunstzinnige en culturele aspecten in hun leefwereld.

Het gaat bij die kunstzinnige oriëntatie om het verwerven van enige kennis van de hedendaagse kunstzinnige en culturele diversiteit. De activiteiten vinden zowel op school plaats als via regelmatige interactie met de (buiten)wereld. De kinderen leren aan de hand van het aanbod zich open te stellen: ze kijken naar beelden en gaan zelf ook aan het werk met bijvoorbeeld klei of papier-maché; ze maken, luisteren en kijken naar muziek; ze leren interviewen, luisteren en genieten van taal; ze leren kijken en luisteren naar film- en podiumkunsten en genieten van het acteerwerk.

Cultuurpalet heeft sinds haar oprichting (2005/2006) altijd als doel gehad de leerlingen kennis te laten maken met kunst en culturele activiteiten binnen Alphen aan den Rijn. Zo heeft de stichting initiatief genomen om een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met diverse culturele instellingen. Doel: op tijd aangeleverd krijgen van ideeën en activiteiten en het verhogen van efficiëntie en effectiviteit.

Kijk hier  https://cultuurpalet.nl/lesmateriaal-video om een indruk te krijgen van het lopende schoolseizoen.

Copyright 2023 © KHABBAZ