Naar overzicht

Karibuni Theateratelier

Karibuni is Swahili en betekent 'hartelijk welkom'. Iedereen is dan ook welkom om deel uit te maken van het Theateratelier.

Een atelier is een werkplaats. In dit geval een werkplaats bedoeld om theater te maken. Er worden lessen gegeven zodat iedereen de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen. Binnen de lessen krijgt iedereen de kans om zijn of haar ideeën en verhalen uit te proberen op de vloer. Alles kan een startpunt zijn om theater te maken. 

Bij Karibuni is het belangrijk dat de docent en de leerlingen samen iets creëren en elkaar daarmee inspireren. De lessen zijn dan ook zo ingericht dat de leerlingen de kans krijgen zelf ideeën en verhalen aan te dragen en onder begeleiding van de docent te onderzoeken op de vloer. In het proces naar een presentatie of voorstelling zijn zowel de docent als de leerlingen theatermakers.

Anne Goedhart, oprichtster en vaste theaterdocent; Ik vind het geweldig om met kinderen te werken en samen met hen hun eigen verhalen en ideeën om te zetten in theater. Tijdens mijn lessen vind ik het belangrijk om een sfeer te creëren waarin elk kind zich durft open te stellen en de ruimte voelt zijn of haar gedachten te delen.

Copyright 2023 © KHABBAZ