Naar overzicht

Willem van den Broek

Willem van den Broek (1967) was van 1990 tot 2002 fulltime kunstschilder. Van 2002 tot 2016 was hij directeur van Parkvilla en nu directeur-bestuurder van Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda.

Naast exposities in Nederland, heeft hij ook geëxposeerd in het buitenland. Solo- en groepstentoonstellingen had hij in Atlanta (VS), Sint-Petersburg (Rusland), Tallinn (Estland), Perugia (Italië), Murcia (Spanje) en Wenzhou (China).

Willem laat zich beïnvloeden door de wereld om hem heen. Muziek, literatuur, architectuur en de alledaagse werkelijkheid inspireren hem voortdurend. Hij onderzoekt in zijn werken een 'eigen werkelijkheid’. Het werk ontstaat tijdens het schilderen, zonder dat daarvoor ontwerpschetsen zijn gemaakt.

De schilderijen zijn uiterst dynamisch. Soms wordt de beweging gevangen in vlakken en omsluitingen. De doeken zijn meestal bijzonder kleurrijk. Vele transparante lagen wisselen elkaar af en zorgen voor de rijke kleur. Hoewel het lijkt of veel van de schilderijen non-figuratief zijn, is er wel degelijk een relatie met de werkelijkheid. De doeken van Van den Broek zijn abstract. Soms duiken er herkenbare vormen in op, maar het spel van kleur, licht en compositie blijft de hoofdzaak.

Copyright 2023 © KHABBAZ