Naar overzicht

Wilfred Kalf

Wilfred Kalf is ontwerper en maker van meubels, interieurs en kunstobjecten. Duurzaam gebruik van grondstoffen staat centraal.

Alleen of in samenwerking met andere ontwerpers of kunstenaars maakt Wilfred werk in opdracht. Van boom tot product. Zijn werk is internationaal zichtbaar in o.a. Milaan, Berlijn, Sydney en Dubai.

Bij de houtwerkplaats van Wilfred Kalf in het landelijk Zwammerdam ligt een overwoekerd meertje waarin boomstammen drijven tussen het kroos. Het zogenaamde balkengat. Wilfred gaf het meer deze functie terug en zo de oorsprong van de plek waar vroegere houthandels en houtzagerijen waren. Na traditionele drogingsprocessen verwerkt Wilfred het inheemse hout in een vormtaal die geworteld is in de Gouden eeuw, Japanse tempels, De Nieuwe Zakelijkheid en het Humanisme van de Antroposofie. Middels ambachtelijke technieken, zorgvuldig gekozen toegevoegde materialen en vaak ook de verhalen van degenen die met de boom leefden, komt het design tot stand. Liefst ziet Wilfred het product of kunstwerk in zijn nieuwe vorm weer op de plek waar de natuur het hout voortbracht.

Copyright 2023 © KHABBAZ