Naar overzicht

Selma Noort

Beeldend kunstenaar en auteur.

Als beeldend kunstenaar
Selma maakt kleurrijk werk, figuratief en abstract. Ze werkt met verschillende materialen, meestal op schilderdoek. Haar werk kunt u op afspraak bezichtigen in haar schrijvershuis / atelier. Naast schilderijen en tekeningen, maakt Selma ook kleine illustraties voor uitgeverij Leopold. Selma is lid van STA-ART. U kunt haar werk digitaal bekijken op www.selmanoort-art.nl.


Als auteur
Selma Noort is een bekroond, vertaald, en nationaal bekend auteur van kinder- en jeugdliteratuur. Haar boek “De zee kwam door de brievenbus” stond wekenlang op de CPNB-bestsellerlijst en werd o.a. met de Thea Beckmanprijs bekroond in Archeon.

Selma bezoekt via De Schrijverscentrale scholen en bibliotheken voor leespromotie. Op deze manier is zij ook regelmatig betrokken bij projecten en geeft zij diverse workshops en lezingen op alle onderwijsniveaus en op PABO’s. Daarnaast jureert Selma regelmatig bij grote (landelijke) voorleeswedstrijden.

Selma werkt ook in opdracht voor educatieve uitgeverijen en uitgeverijen met een speciale inhoudelijke (educatieve) wens. www.selmanoort.nl

Copyright 2023 © KHABBAZ