Naar overzicht

Saskia Vergunst

Door afgedankte spullen samen te voegen creëer ik een nieuw verhaal. Wat oud is wordt nieuw. Wat er niet mee toe deed telt weer mee. Ik noem mijzelf dan ook een Oudvinder.

In 2009 heb ik de Nederlandse Keramiek opleiding in Gouda met succes afgerond. Het werken met klei heeft ondertussen plaatsgemaakt voor een andere vorm van kunst. Maar ook hier vertel ik een verhaal, een gedachte, een emotie. Ik maak voor anderen visueel hoe ik denk. Op het eerste oog is het vaak humoristisch, uitdagend en zet het je op het verkeerde been. Maar alle onder delen zijn met zorg gekozen en laten de gelaagdheid zien van het onderwerp. Ook speel ik graag met woorden en die combinatie maakt dat mijn werk een duidelijke handtekening heeft.

In Alphen is mijn werk regelmatig ter expositie. Én staat er een werk van mij naast dat van Norma Koorengevel, initiatiefnemer van het project Wisselkunst. Onlangs officieel geopend door onze wethouder Erik van Zuylen en oud-collega Leo Maat. Deze werken zijn te vinden op de Aarkade 63, tegenover het voormalig Metaheerhuisje. Maar ook in andere steden exposeer ik regelmatig.

Op Facebook, Instagram en op mijn website kun je volgen wat doe, met wie en waar.

Copyright 2023 © KHABBAZ