Naar overzicht

Norma Koorengevel

Ik ben Norma Koorengevel en ik ben beeldhouwster. Mijn atelier “Norma’s Beelden” bevindt zich in het voormalig Metaheerhuisje aan de Aarkade 63 in Alphen aan den Rijn.

Ik heb een beeldhouwopleiding gevolgd in het beeldhouwcentrum in Koudum. Daarvoor heb ik mij beziggehouden met edelsmeden. De materialen die ik gebruik zijn, was, brons, RVS, Corten staal, verschillende gradaties steensoorten, bouw- en recycle materialen.

Naast het beeldhouwen geef ik ook workshops aan kinderen en volwassenen. Daarnaast heb ik verschillende malen workshops gegeven aan moeilijk opvoedbare kinderen.

Ik heb aan verschillende gemeenteprojecten meegedaan onder meer het project “Blij met je wijk” dat een appeltje van Oranje heeft gewonnen.

Recentelijk is mijn project “Wisselkunst” door Wethouder van Zuylen en voormalig wethouder Leo Maat geopend. Het betreft hier twee sokkels op de Aarkade waarbij ik kunstenaars uitnodig enige tijd hun werk te exposeren.

Doordat mijn atelier onderdeel is van het Alphens erfgoed, ben ik vaak in contact met de gemeente waarbij ik samen met de gebiedsadviseurs een sociaal netwerk opbouw. Dit pas goed bij de rode draad in mijn leven, namelijk het verbinden van mensen en zorgen voor cohesie in de buurt rondom mijn atelier.

Copyright 2023 © KHABBAZ