Naar overzicht

Marieke van Ameron

Ik volgde de opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten, later gevolgd door een post-academiejaar aan de Willem de Kooning Academie en Masterclasses bij Theo Jansen, Peter Struycken en Herman Makking. Sinds 1966 woon ik in Alphen.

De onderzoeken van Carl Jung over dromen en het onbewuste hebben veel invloed gehad op mijn werk. Eind jaren ’70 begon ik mijn dromen op te schrijven, daarna begon ik ze ook te tekenen, met pen en O.I.-inkt op papier.

Ik was betrokken bij het Literair Café van Alphen aan den Rijn en was in 1987 mede- oprichter van de Stichting Alphense Ateliers. Mijn werk is veel geëxposeerd, zowel in Nederland als in het buitenland, w.o. Petersburg, Tallinn, Perugia en Murcia.

In Alphen was werk van me te zien tijdens open atelierdagen, Kunstestafettes en projecten, zoals “Reisgenoten” en “Toen en Nu”. In 1996 werd ik genomineerd voor de Kunstprijs Stad Gouda. In hetzelfde jaar deed ik mee aan de expositie “Mannelijk Naakt”. Schilderen naar naaktmodel bleef ik doen, wat o.a. leidde tot een overzichtstentoonstelling in de Garenspinnerij in Gouda.

Tegenwoordig experimenteer ik met materialen en het vrij verbeelden van mensen en dieren.

Copyright 2023 © KHABBAZ