Naar overzicht

Frits Garenfeld

Frits Garenfeld heeft verschillende beelden in de openbare ruimte gerealiseerd en heeft veel kunstprojecten op zijn naam staan.

Als kunstenaar heeft hij zich, vanuit de traditionele beeldhouwkunst, zeer veelzijdig ontwikkeld. Hij werkt met staal, hout, glas, kunststof, brons of combinaties hiervan. Er zijn maar weinig materialen die hij niet gebruikt. In Alphen aan de Rijn staat o.a. het beeld de Tol aan de Laan der Continenten en De Hoorn des Tijds bij het tienercentrum Max aan De Bijlen. Het atelier Frits Garenfeld is gehuisvest in het gemeentelijk monument van het voormalige noodslachthuis aan de Aarkade te Alphen aan den Rijn.

Naast zijn eigen atelier is hij werkzaam als docent ruimtelijk vormen en beeldhouwen bij het Cultuurhuis De Garenspinnerij Gouda.

Frits Garenfeld studeerde in 1983 af aan de Academie van Industriële Vormgeving te Eindhoven (afdeling Plastische en Ruimtelijke vormgeving). In 1989 rondde hij de opleiding Kunstzinnige, Pedagogische, Didactische bijscholing voor beeldend kunstenaars af aan de Academie te Arnhem.

Copyright 2023 © KHABBAZ