Naar overzicht

Ellen Kuipers

Mijn interesse gaat uit naar fijnschilderwerk in olieverf, zoals het realistisch weergeven van portretten van mens of dier. Het liefst (vooral bij de dierportretten) op een wat humoristische wijze. Ik schilder ook regelmatig huisdierportretten in opdracht.

Al van jongs af aan ben ik actief bezig met schilderen/tekenen. Naast mijn studie psychologie volgde ik cursussen aan de Vrije Academie in Den Haag en later in Alphen a/d Rijn bij Parkvilla. Ik heb regelmatig geëxposeerd, ondermeer bij de KUCO in Katwijk, de Galerie Alphen Art, het Schoutenhuis en recentelijk in Triggr Ter Aar. Ik heb ook cursussen gegeven bij Pro Arte in Zoeterwoude en Boskoop Creatief.

De laatste jaren ben ik gaan experimenteren met vloeibare acrylverf, ‘acrylic pouring’, een speciale techniek waarin ik ook workshops geef aan kleine groepen in mijn atelier. In de resultaten hiervan verwerk ik graag allerlei wezens gebaseerd op mijn eigen fantasie. 

Op dit moment ben ik deelnemer bij het kunstenaarscollectief STA-ART in Alphen a/d Rijn en het kunstenaarscollectief KuCo in Katwijk. Ik heb een atelier in het STA-ART ateliergebouw Elckerlyc.

Copyright 2023 © KHABBAZ