Naar overzicht

Daphne Rijkoort | The Colour Artist

Daphne Rijkoort heeft een opleiding als interieurarchitect en is nu beeldend kunstenaar. Haar schilderijen/werken hebben vaak een ruimtelijke achtergrond en zijn herkenbaar door hun kleur. Daarnaast maakt ze kunst voor kinderen.

Eigenlijk had ze nooit verwacht om beeldend kunstenaar te worden. Als 11 jarige bezocht ze het Guggenheim museum in New York en was onder de indruk van zijn volume; de ruimte die het schepte, de ronde vormen, de muren, als je naar boven loopt rond de centrale hal. Tijdens haar opleiding interieurarchitect aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam maakte ze kennis met schilderen, en dat bleef kriebelen. 

In haar schilderijen of kunstwerken is altijd een nieuw perspectief vindbaar, iets nieuws wat ze uitgevonden heeft. Soms is het een nieuwe methode, een nieuw materiaal, of een nieuw perspectief op schilderen, op kunstenaars, op kleuren. Ze laten haar manier van leven zien, vanuit nieuwsgierigheid. Altijd kijkend naar kunstenaars uit het verleden, wat hun overeenkomsten waren, om van hun ervaringen te leren en eigen te creëren. De ronde vorm is haar signatuur geworden. Hun namen vertellen over de inhoud. Ook voor haar als kunstenaar wordt de inhoud pas tijdens het schilderen of een tijd daarna ontdekt. Dat is wat ze hoopt met haar kunst te bereiken, dat er nog zoveel te ontdekken blijft, voor een ieder die ernaar kijkt.

Copyright 2023 © KHABBAZ