Naar overzicht

Bert Verboon

Bert Verboon (1948) is vanaf 2001 intensief bezig met beeldhouwen en vanaf 2012 is hij er vrijwel fulltime mee bezig, na te zijn gepensioneerd als docent Techniek en docent Onderzoeken/Ontwerpen.

Aanvankelijk was Bert een traditionele beeldhouwer. Veel sculpturen werden uit diverse steensoorten gehakt. Daarna werkte hij met de combinatie van marmer en RVS. Tegenwoordig maakt hij veelal specifieke objecten van industrieel materiaal, RVS, die een minimalistische uitstraling hebben. Maar eenvoud van ruimte komt niet noodzakelijkerwijs neer op eenvoud van beleving. Zijn constructies maken complexe ontmoetingen mogelijk voor toeschouwers, daar de reflecties op het reflecterende materiaal zich verplaatsen terwijl men langs de werken loopt. Deze objecten kunnen ook in een groter formaat worden vervaardigd en zijn uitstekend bestand tegen weersinvloeden.

Zijn sculpturen zijn vaak een mix van realisme en abstractie. Een werk hoeft niet per se een heleboel dingen te hebben om naar te kijken, ze te vergelijken, te overdenken en te analyseren. Het werk als geheel, zijn hoedanigheid als een geheel, is het interessante. Vorm, beeld en kleur zijn meestal enkelvoudig.

Copyright 2023 © KHABBAZ