Naar overzicht

Popkoor 50 Tinten Grijs

In januari 2015 is het Popkoor 50 Tinten Grijs opgericht door een samenwerking van de Alphense muziekschool en verzorgingshuis De Driehof in Hazerswoude. Het koor staat onder leiding van Ibo van Ingen en repeteert elke woensdagochtend in de Driehof.

De vraag, die ons altijd gesteld wordt, is waar de naam “50 tinten grijs” vandaan komt. Vaak denkt men dan aan de gelijknamige titel van het boek en de daarna verschenen film “50 Shades of Grey”.

Wij kunnen u geruststellen, we slaan niemand in de boeien en er wordt ook niemand geblinddoekt. Het zijn de grijze tinten in onze haren, die de naam aan het koor hebben verleend. Het koor bestaat uit ongeveer 50 enthousiaste leden, die met veel plezier een fantastisch repertoire zingen.

De liedjes zijn voornamelijk Nederlandse en Engelse popsongs, die iedereen kan meezingen. Deze liedjes zijn door Ibo bewerkt, zodat er meerstemmige kunstwerkjes zijn ontstaan. Ondanks dat de meeste leden van het koor niet muzikaal geschoold zijn, is het enthousiasme zeer groot en dat merk je bij zowel de repetities als bij de optredens. Onze agenda is dan ook goed gevuld!

Copyright 2023 © KHABBAZ