Naar overzicht

Oratoriumkoor

Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn is opgericht in 1916 en heeft een rijke historie. Op dit moment hebben wij ruim 60 leden uit Alphen en omstreken.

Wij zijn een concertkoor dat de grote klassieke, maar ook eigentijdse werken uit het oratorium repertoire in studie neemt en uitvoert. Ons repertoire is zeer divers. Zowel bekende werken als de Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, het oratorium Elias van Mendelssohn (het zgn. ‘ijzeren repertoire’) als werken van 20e eeuwse en hedendaagse componisten (Benjamin Britten, Arvo Pärt, Ola Gjeilo) zijn door ons uitgevoerd. Er wordt vrijwel altijd samengewerkt met professionele orkesten en solisten. Wij willen kwalitatief goede concerten geven waarvan zowel onze toehoorders als ook wijzelf genieten.

Zingen bij ons koor is ontspanning en inspanning tegelijk. Tijdens de wekelijkse repetitieavonden wordt er serieus gewerkt aan verhoging van zangkwaliteit en uitvoeringsniveau. We beschikken over een uitstekende dirigent en worden begeleid door een professionele pianiste. We repeteren op de dinsdagavond in de Nieuwe Muziekschool (wegens corona zijn we tijdelijk uitgeweken naar een grotere ruimte).

Wilt u met ons meezingen, ons ondersteunen of wilt u gewoon meer over ons weten: kijk dan op onze website of mail onze secretaris.

Copyright 2023 © KHABBAZ