Naar overzicht

Het Alphens Mannenkoor

Het Alphens Mannenkoor werd in 1974 opgericht en bestaat tegenwoordig uit 35 enthousiaste zangers. Al ruim 45 jaar lang wordt er elke week met veel plezier gerepeteerd en worden er diverse optredens verzorgd.

Het repertoire bestaat naast populair klassieke koorzang ook uit spirituals, musical, opera- en operettemuziek. Ook worden geestelijke liederen ten gehore gebracht, b.v. tijdens kerstconcerten en kerkdiensten.

Het koor heeft bij verschillende gelegenheden al veel mooie uitvoeringen mogen verzorgen, o.a. in de Doelen, de St. Servaaskerk in Maastricht en in de St. Baafs-kathedraal te Gent. In 2014 maakte het koor een concertreis naar Hunedoara in Roemenië, waar optredens werden verzorgd in de plaatselijke Reformatuskerk. Als hoogtepunt van de reis werd ook opgetreden in het kasteel van Hunedoara.

Ook is het Alphens Mannenkoor natuurlijk in Alphen aan den Rijn en omgeving te beluisteren, onder andere tijdens het jaarlijks terugkerende kerstconcert "Zingend de kerst tegemoet" en is het koor te horen en te zien als deelnemer aan het Alphens Korenfestival. Daarnaast worden optredens verzorgd in verschillende activiteitencentra en verzorgingstehuizen.

Het koor is lid van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond (KNZV), waar 170 mannenkoren bij aangesloten zijn.

Copyright 2023 © KHABBAZ