Naar overzicht

Harmonie Arti Alphen

Samen muziek beleven op goed niveau en met plezier: Harmonie Arti Alphen geeft bijzondere concerten en staat midden in de samenleving!

Opgericht in 1908 is harmonie Arti de oudste muziekvereniging van Alphen a/d Rijn. Arti is een actieve vereniging die midden in de samenleving staat. De orkesten geven veel concerten. Een jaar met 30 optredens in alle soorten en maten is geen uitzondering.

Arti heeft ongeveer 80 leden, verdeeld over de introductiecursus St’Arti, beginnersensemble Toetie!, opleidingsorkest Jong Arti en concertharmonie Groot Arti.

Het brede en vaak onbekendere repertoire van Groot Arti biedt uitdaging aan muzikanten van alle niveaus. Eens in de paar jaar gaat Groot Arti op concertreis. Een lang weekend naar Londen, Parijs, Keulen, Vlaanderen of Friesland levert mooie belevenissen op. Voor wie dit alles niet genoeg is, kent Arti ook nog ensembles, die los van de orkesten optreden.

Arti brengt graag kinderen in contact met muziek, bijvoorbeeld tijdens schoolbezoeken. De muzikanten in de opleidingsorkesten worden met kunde en enthousiasme klaargestoomd voor uiteindelijk de concertharmonie. Er is daarbij veel ruimte voor plezier en ook leuke uitjes zónder instrument.

Arti repeteert op dinsdagavonden aan de Kalkovenweg 62 in Alphen a/d Rijn.

 

 

Copyright 2023 © KHABBAZ