Terug naar kaart

Bibliotheek Rijn en Venen

Bibliotheek Rijn en Venen opent het culturele seizoen met het thema duurzaamheid! Kom meelopen met de afvalestafette, laat je creativiteit spreken bij de workshops van de afvaljuf of kom het prachtige kunstwerk Het Nest bewonderen.

Workshops Afvaljuf

In deze workshop ga je met plastic, verpakkingsmateriaal en verbruiksartikelen aan de slag. Waarom zou je iets weggooien als je er ook leuke nieuwe dingen van kan maken!? De workshop staat onder leiding van kunstenaar Carolien Adriaansche (ook wel bekend als de Afvaljuf). Zij laat je zien dat heel veel materialen hele mooie kleuren en vormen hebben die je kan hergebruiken! Het is naast heel leuk om te doen dan ook een ware eyeopener…

De afvaljuf workshop is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar oud. Er zijn drie workshoprondes: 

13.15 – 14.15 uur | 14.30 – 15.30 uur | 15.45 – 16.45 uur

Aanmelden: https://rijnenvenen.op-shop.nl/400/zin-in-zondag-de-afvaljuf

Info en demo Alphen Schittert en afval-opruim-estafette

Volwassenen en kinderen kunnen een kijkje nemen bij de vrijwilligers van Alphen Schittert die vanuit de bieb een opruimestafette organiseren naar Parkvilla en het Burgemeester Visserpark. Er zijn twee wandelingen: van Bibliotheek Alphen naar Parkvilla en een van Bibliotheek Alphen naar Burgemeester Visserpark:

13.30 – 14.00 uur | 14.45 – 15.15 uur | 16.00 – 16.30 uur

Aanmelden: https://rijnenvenen.op-shop.nl/435/alphen-schittert-opruim-estafette

Het Nest 

Kom een kijkje nemen bij de expositie van het kunstproject Het Nest! De afgelopen maanden is onder begeleiding van textielkunstenaar Femke van Gemert gewerkt aan Het Nest: een absolute blikvanger in de nieuwe Bibliotheek in Alphen Centrum. Femke heeft zich laten inspireren door de veelzijdigheid en de organische vormen van het plantenrijk. Dit kunstwerk is gemaakt van hergebruikte kleding en staat symbool voor Onderlinge Verbondenheid. 

https://rijnenvenen.op-shop.nl/428/expositie-kunstproject-onderlinge-verbondenheid

Laden...
Copyright 2023 © KHABBAZ