Terug naar kaart

BeeldenTuin Zwammerdam

In De BeeldenTuin van het rustieke en eeuwenoude dorpje Zwammerdam aan de Limes, worden meer dan honderd beelden geëxposeerd. Zondag 5 september is de opening van de nieuwe expositie HUMAN met werk van 14 gerenommeerde kunstenaars.

‘Human’, wat is het om mens te zijn?

5 september t/m 31 oktober 2021
Mensbeeld in de 21ste eeuw!

OPENING expositie:
Zondag 5 september 14.00 uur in de tuin. Tijdens de opening is er een performance door Goretti Pombo, en een Gluren bij de Buren optreden van Johnny Verger. Bovendien komen om 15.30 uur de prachtige Steltlopers - Paradijsvogels langs. 

Millennia lang zijn er mensbeelden gemaakt, beelden die vertellen wie of wat  belangrijk werd gevonden in een bepaalde tijd. Met als oudst bekendste beelden de venusfiguurtjes.

Wat is het om mens te zijn, nu, vandaag de dag? In onze wereld waarin alles met elkaar in verbinding staat en er tegelijkertijd ook zoveel verschillende denkbeelden zijn?

In De BeeldenTuin van Zwammerdam tonen gerenommeerde en beginnende kunstenaars mensbeelden. Herkenbare, vervormde, vervreemdende, speelse, poëtische en geabstraheerde beelden.

Gemaakt in uiteenlopende materialen zoals aluminiumcement, keramiek, cement, gips, textiel, glas, brons, metaal en kunststof. Moritz Ebbinger, Xandra Bremers, Karin Arink, Koen de Vries, Hannah Blom, Goretti Pombo, Wilma Kun, Iara Francisco Pedro, André Vranken, Marjan Waanders, Marlene Vleggeert, Emile van der Kruk en Fleur van den Berg tonen 1 of meer beelden buiten en kleine werken binnen.

Naast al dit moois zijn er ook beelden uit Zimbabwe te bewonderen.

 

Laden...
Copyright 2023 © KHABBAZ