Naar overzicht

Sta-Art

Sta-Art, opgericht in 1989, is een kunstenaarscollectief in Alphen aan den Rijn. Iedere kunstenaar kan en mag deelnemer worden van Sta-Art.

Sta-Art is een vrijwilligersorganisatie die als doel heeft op te komen voor de belangen van de aangesloten kunstenaars in de breedste zin van het woord. De stichting zoekt en beheert atelierruimte, zorgt voor een inspirerende omgeving, contacten, een platform en verkoopmogelijkheden. Hiervoor heeft Sta-Art de beschikking over een eigen galerie “Galerie Alphen Art”, een Art-Shop en een website. De galerie en Art-Shop bevinden zich in de Aarhof. 4 dagen in de week is deze geopend en zijn er gastvrouwen/heren aanwezig die uitleg kunnen geven.

Samenwerking met andere culturele partners in Alphen aan den Rijn is een belangrijk punt voor Sta-Art. Vooral de galerie is van belang vanwege de mogelijkheid werk te kunnen presenteren aan een groot publiek. Alleen met voldoende deelnemers is het mogelijk de galerie in stand te houden. Kunstenaars die zijn ingeschreven bij Sta-Art kunnen voordelig deelnemen aan de exposities. En een enkele keer deelnemen aan een gratis expositie, die dan alleen voor de deelnemers wordt georganiseerd.

Copyright 2023 © KHABBAZ