Finale Alphen on Fire
Zaterdag 1 april 20u
Parkvilla -
met 6 finalisten

Na vijf spannende voorrondes met verrassend veel muzikaal talent is het zover op zaterdagavond 1 april. In Parkvilla komen de finalisten van de bandcontest Alphen on Fire voor de laatste keer bij elkaar en zorgen zij voor een waanzinnige line up van Alphens talent! Daarna is het de schone taak aan de jury om de meest veelbelovende band als winnaar van de contest uit te roepen. Publiek is van harte welkom om de finalisten te komen aanmoedigen en te genieten van alle optredens.

Zes finalisten - nieuw en onontdekt talent
Van de 19 deelnemende bands kwamen Sann!e & Friends, Slow Start, Phrase., Simon, Temporicide en Mark, Frank & Money als finalisten uit de bus.

De band Sann!e & Friends trapt de avond af met een mix van Nederpop, Hiphop & R&B waarop je niet kan blijven stilzitten. Slow Start speelt post-mid-life-crisis rock: eigen nummers met een rafelig randje en invloeden uit de jaren 80. Singer-songwriter Simon betovert het publiek samen met zijn band met zijn prachtige stem en gevoelige nummers. De vijfkoppige rockband Phrase. speelt eigenzinnige covers én eigen repertoire met een stortvloed aan power, gevoel energie. De jonge upcoming metalband Temporicide (met bandleden van 16 tot 18 jaar) verrast het publiek vol overgave met eigen geschreven nummers met thrash metal- en hardrockelementen. De muzikanten van Mark, Frank en Money sluiten de finaleavond af met heerlijke oldschool funky en groovy nummers met een rauw randje.

Alphen on Fire heeft de afgelopen maanden verrassend veel onontdekt lokaal muziektalent voor het voetlicht gebracht: jong en oud, met en zonder podiumervaring en binnen diverse muziekstijlen. Van november tot en met maart vonden voorrondes plaats op diverse lokale podia. The Cube, Pleyn 68, Castellum, Het Stek en poppodium MAX stelden hun deuren open voor de bandcontest.
Aan het eind van een avond barstensvol goede muziek reikt wethouder Anouk Noordermeer de prijs, o.a. een dag studio-opname- aan de winnaar uit.

Zaterdagavond 1 april, 20:00 – 00.00 uur.
Locatie: Theaterzaal Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, Alphen aan den Rijn
De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig, maar wees op tijd als je verzekerd wilt zijn van een plek
Voor vragen mail naar alphenonfire@khabbaz.nl

Phrase.

De winnaar van de vijfde en laatste voorronde: PHRASE. 
De jury over Phrase.: "Mooi om te zien: het enthousiasme spat er (bandbreed) vanaf. Vooral eigen werk. Orginele vondsten in samenspel met akkoorden. Strakke band."

Kom kijken naar de Finale op 1 april in Parkvilla met al het verrassend top-talent!!

 

De vijfde en laatste voorronde van Alphen on Fire in Theater Castellum, 18 maart

 
Ook deze avond staat garant voor een spannende diverse line up van lokale bands, met voornamelijk eigen nummers van akoestische pop, lekkere rock met bluesy sound tot catchy nummers met een ruig randje.
Kom ze toejuichen en tegelijk genieten van de bands: Phoenix Four, Phrase en Raspberry Saint*

Phoenix Four
is een Boskoopse band met ervaren muzikanten die in 2021 samen aan de slag zijn gegaan. Met een repertoire uit veelzijdige eigen liedjes, mooie teksten en melodieën en enkele covers. De muziek laat zich het best omschrijven als akoestische pop-rock.
PHRASE.
is dé belichaming van het genre "we-doen-wat-we-willen-rock": een samensmelting van genres met een stortvloed aan power, gevoel en energie! Met invloeden van allerlei soort: van de Red Hot Chili Peppers tot Nirvana en van KALEO tot Pearl Jam. Deze 5-koppige rockband brengt eigen repertoire, aangevuld met een aantal eigenzinnige covers.

Raspberry Saints speelt catchy nummers met een ruig randje. Vanaf de middelbare school waar ze elkaar van kennen hebben ze in verschillende formaties gezeten. Sinds 1,5 jaar zijn ze samen en staan ze klaar om hun eerste E.P. uit te brengen. Ze spelen veelal eigen nummers en enkele covers. Al deze nummers vallen in de genres postpunkrevival en australische surfrock.

In het lounge theater-cafe van Castelllum.
Entree gratis, aanvang 20u.

De Finale van Alphen on Fire vindt plaats op:
Zaterdag 1 april in Parkvilla van 20u tot 24u.
 
 

Metalband Temporicide winnaar 4e voorronde
Alphen on Fire

Wat een talent stond er zaterdagavond 11 februari op het podium van JC The Cube in Boskoop! Beginnend en gevorderd, geweldige coverbands, metal en rock, er kwam van alles voorbij. Faith, Jevarin, Drive en Temporicide schitterden op het podium en streden om een plekje in de finale van de bandcontest.

Het was een lastige keuze voor de jury, maar aan het einde van de avond werd de jonge metal band Temporicide uitgeroepen tot winnaar. Temporicide zette The Cube op z’n kop met een fantastische show met scheurende gitaren en overtuigend muzikaal spel. De jury over het optreden:
 
“Goede arrangementen, dikke riffs, tempowisselingen, vette solo’s. De onderlinge interactie op het podium is uitstekend. Er staat een echte band! Ogenschijnlijk natuurlijke samenhang. Mooi eigen werk en goede variatie in de opbouw van de set van uptempo naar slow.”
 
Temporicide is een jonge upcoming metalband gesticht in het muzieklokaal op hun middelbare school. Momenteel bestaan ze uit vier leden tussen de 16-18 jaar oud. Ze combineren thrash metal en hard rock elementen en verwerken hun zelf geschreven teksten/verhalen in de nummers om zo een energieke maar soms ook donkere ervaring voort te brengen.
 
Op 1 april is Temporicide weer te zien in de finale in Parkvilla - Kunsteducatie, Filmhuis, Theater. De volgende en laatste voorronde vindt plaats op 18 maart in theater Castellum. Zorg dat je erbij bent!
 

 

 

 

Finale Alphen on Fire

 

 

ALPHEN ON FIRE  - boost aan de lokale popmuziek - 

Alphen on Fire wil de muzikale popcultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn een boost geven: meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan. De bandcontest wordt georganiseerd door een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ.
Alphen on Fire wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn, Raiko Records, Kauffmann’s Guitar Store en de podia.

 

 

De winnaars van de 3e  voorronde zijn geworden: Mark, Frank & Money en SANN!E & Friends

Zaterdagavond 21 januari ging het dak eraf in Poppodium MAX bij Alphen on Fire. Wat een muzikaal talent stond er weer op het podium!

Mark, Frank & Money en SANN!E & Friends zijn door naar de finale op 1 april in Parkvilla!

De jury over de winnende acts:

SANN!E & Friends

" Eigen werk, cool! En nog (heel) goed ook! Het samenspel is fantastisch. Ook 'vette' arrangementen met de juiste accenten. Kudo's voor de backing vocals. De dames voegen absoluut iets toe."

Mark, Frank & Money

"Heerlijk rauw randje rondom een groovy en dansbare sound. 'Old school' funky en punky tegelijk. Knap gekozen (en zelfgemaakte) nummers. Goede chemie op het podium en gave energie!"

Nog maar 2 voorrondes te gaan en dan is de finale, benieuwd wie er nog meer door gaan naar de finale? Kom dan 11 februari naar The Cube  en 18 maart naar Castellum. Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van de bandjes. 

 

En de 'winner' van de 2e voorronde is.....
SIMON & friends

 
Zo oordeelde de jury unaniem tijdens de tweede voorronde van Alphen on Fire op zaterdag 17 december in Jongerencentrum Het Stek. Het publiek heeft genoten van de energieke optredens van de vier bands: Now What!? , Jatwerk, SIMON en TROUBLED. Wat een talent stond er op het podium in de geweldige 'pop'-ruimte Het Stek in Hazerswoude Dorp.
 
Aan het einde van de avond heeft de jury gekozen voor singer-songwriter SIMON als winnaar van deze voorronde.
🎸 SIMON & FRIENDS speelde een ijzersterke combinatie van eigen werk en verrassende covers met een eigen interpretatie. De jury prees Simon om de geweldige muzikaliteit, goede dynamiek in de nummers, de onderlinge afstemming van de muzikanten en de zicht- en merkbare muzikale beleving.

Wij kunnen niet wachten om meer te zien en horen! Op 1 april zal Simon weer te zien zijn in de grande finale in Parkvilla - Kunsteducatie, Filmhuis, Theater.

De volgende voorronde vindt plaats op zaterdag 21 januari in Poppodium MAX. Ben jij erbij?
 
Singer-songwriter Simon deelt lief en leed onder het mom van de kracht van herkenning: teksten over eigen observaties en muziek (met band!) die kracht bij zet waar woorden niet altijd toereikend zijn. Buiten zijn eigen werk komt hij met een aantal covers. In een kleine bezetting creëert hij samen met Luc Hofstra (drums) en Kevin Clerence (bass) een gezellige huiselijke sfeer
.

Wil jij op de hoogte blijven, volg dan onze Facebook of insta-pagina!
 
 

SLOWSTART-

winnaar eerste voorronde

Afgelopen zaterdag vond de eerste voorronde van de bandcontest ALPHEN ON FIRE plaats. In de drukbezochte zaal van Pleyn68 in Hazerswoude-Rijndijk streden drie bands - Slowstart, Eric and the Insects en Barcode- om een felbegeerde plek in de finale. De professionele jury die de bands beoordeelde kwam tot een unanieme uitslag: SLOWSTART gaat door naar de finale op 1 april 2023 in Parkvilla.

De zaal van Pleyn 68 stroomde langzaam vol met bezoekers en muzikanten toen de band BARCODE de aftrap deed. Altijd spannend de spits afbijten, vooral als je net voor corona opgestart bent als band, en na corona de draad weer hebt opgepakt! Dit laatste gold overigens voor alle drie de bands. Het waren drie zeer gevarieerde optredens. Van de blues funk en rockcovers van Barcode met prachtige stem van Mimi Amghar, tot de impactvolle eigen nummers van Slowstart. De afsluiter was Eric and the Insects, met scheurend indrukwekkend gitaarwerk. Zij waagden zich aan het album Layla van Eric Clapton.

Lovend juryrapport voor winnaar SLOWSTART -
De jury, bestaande uit Rob Buisman (voormalig organisator bandcontest MAX, toetsenist), Tom Schreuder (docent muziekschool, bandcoaching, electrische gitaar)en Remko Lammers (muzikant gitaardocent en muziek-agoog) kwam unaniem tot de spannende uitslag van de avond. En de winnaar van deze voorronde is: SLOWSTART!
Slowstart maakte vooral indruk door hun repertoire van eigen nummers die laveerden tussen Jayhawks, Fatal Flowers en ‘Claw Boys Claw’. Ook hun energieke presentatie en het samenspel als band werden zeer positief bevonden. De toetsenist ‘Ome Cor’ vertelde na afloop dat de nummers spontaan in de studio ontstaan; de zanger zet wat tekst in waarop de muzikanten beginnen te improviseren. Het kan goed zijn, vertelde ‘Ome Cor’ die vroeger ook in Paradiso optrad, dat er zomaar 3 nieuwe nummers toegevoegd gaan worden aan het repertoire voor de finale. Dat gaan we zien!
 
Tweede voorronde op 17 december in Het Stek - De volgende voorronde is op zaterdag 17 december in jongerencentrum Het Stek in Hazerswoude-Dorp. Publiek is van harte welkom om te komen luisteren naar wat een muzikaal talent er rondloopt in de gemeente. Dit laatste bevestigde een jonge muzikant die een volgende keer meedoet:’ Ik wist niet dat er zoveel goede muzikanten rondlopen in deze regio! 

 
 
 
Copyright 2023 © KHABBAZ