Zaterdag 11 februari vierde voorronde van Alphen on Fire in The Cube in Boskoop

Op 11 februari vanaf 20.00 uur is er opnieuw lokaal muzikaal talent te zien in de gemeente Alphen. Ditmaal spelen de bands Faith, Jevarin, Temporicide en Drive de sterren van de hemel en zal het publiek moeilijk kunnen stilstaan, bij de vierde voorronde van bandcontest Alphen on Fire in The Cube. De bands zullen ons verrassen met verschillende soorten rock, metal en van alles daarom heen.

De bands Faith, Jevarin, Temporicide en Drive spelen op het podium van The Cube, in Boskoop aan de Reijerskoop 4A. Op 11 februari trappen we af met de jonge band Faith, deze beginnende band is ontstaan door gedeelde interesse in muziek en de kans om op een podium te staan bij Alphen on Fire. Daarna speelt Temporicide, een upcoming metal band, die begonnen is op school. Zij spelen eigen muziek met trash metal en hard rock elementen. Na deze metalband mogen we genieten van de rockcover band Drive. Zij zijn is al ruime tijd actief in Alphen a/d Rijn en zullen ons amuseren met rock van de afgelopen decennia uit binnen- en buitenland. We eindigen de avond rockend met een eigenwijze coverband Jevarin, deze band is ontstaan in coronatijd en komt uit Hazerwoude. Zij geven aan de nummers een eigen twist wat de band veelzijdig en verassend maakt.

Alle bands strijden om een plekje in de finale op 1 april. Simon & FriendsSlowstart, Mark, Frank and money en Sann!e & Fr!ends kwamen als winnaars uit de bus in de vorige voorrondes.

Programma: 20u Faith, 21uTemporicide, 22u Drive en 23u Jevarin.
Jongerencentrum/ Poppodium the Cube: Reijerskoop 4A, 2771 BC Boskoop

De winnaars van de 2e  voorronde zijn geworden: Mark, Frank & Money en SANN!E & Friends

Zaterdagavond 21 januari ging het dak eraf in Poppodium MAX bij Alphen on Fire. Wat een muzikaal talent stond er weer op het podium!

Mark, Frank & Money en SANN!E & Friends zijn door naar de finale op 1 april in Parkvilla!

De jury over de winnende acts:

SANN!E & Friends

" Eigen werk, cool! En nog (heel) goed ook! Het samenspel is fantastisch. Ook 'vette' arrangementen met de juiste accenten. Kudo's voor de backing vocals. De dames voegen absoluut iets toe."

Mark, Frank & Money

"Heerlijk rauw randje rondom een groovy en dansbare sound. 'Old school' funky en punky tegelijk. Knap gekozen (en zelfgemaakte) nummers. Goede chemie op het podium en gave energie!"

Nog maar 2 voorrondes te gaan en dan is de finale, benieuwd wie er nog meer door gaan naar de finale? Kom dan 11 februari naar The Cube  en 18 maart naar Castellum. Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van de bandjes. 

En de 'winner' van de 2e voorronde is.....
SIMON & friends

 
Zo oordeelde de jury unaniem tijdens de tweede voorronde van Alphen on Fire op zaterdag 17 december in Jongerencentrum Het Stek. Het publiek heeft genoten van de energieke optredens van de vier bands: Now What!? , Jatwerk, SIMON en TROUBLED. Wat een talent stond er op het podium in de geweldige 'pop'-ruimte Het Stek in Hazerswoude Dorp.
 
Aan het einde van de avond heeft de jury gekozen voor singer-songwriter SIMON als winnaar van deze voorronde.
🎸 SIMON & FRIENDS speelde een ijzersterke combinatie van eigen werk en verrassende covers met een eigen interpretatie. De jury prees Simon om de geweldige muzikaliteit, goede dynamiek in de nummers, de onderlinge afstemming van de muzikanten en de zicht- en merkbare muzikale beleving.

Wij kunnen niet wachten om meer te zien en horen! Op 1 april zal Simon weer te zien zijn in de grande finale in Parkvilla - Kunsteducatie, Filmhuis, Theater.

De volgende voorronde vindt plaats op zaterdag 21 januari in Poppodium MAX. Ben jij erbij?
 
Singer-songwriter Simon deelt lief en leed onder het mom van de kracht van herkenning: teksten over eigen observaties en muziek (met band!) die kracht bij zet waar woorden niet altijd toereikend zijn. Buiten zijn eigen werk komt hij met een aantal covers. In een kleine bezetting creëert hij samen met Luc Hofstra (drums) en Kevin Clerence (bass) een gezellige huiselijke sfeer
.

Wil jij op de hoogte blijven, volg dan onze Facebook of insta-pagina!

Bands voorrondes bekend

> 19 november, Pleyn 68: Barcode / Slow Start /  Eric and the Insect
> 17 december, Het Stek: Now What?! / Jatwerk / Simon / Troubled
> 21 januari, MAX: SANN!E & Friends /  Mark, Frank  and Money / Grand Funk Reload
> 11 februari, The Cube: Faith /  Temporicide /  Drive / Jevarin
> 18 maart, Castellum: Phoenix Four / I-Panic / Phrase / Raspberry Saint
 

SLOWSTART-

winnaar eerste voorronde

Afgelopen zaterdag vond de eerste voorronde van de bandcontest ALPHEN ON FIRE plaats. In de drukbezochte zaal van Pleyn68 in Hazerswoude-Rijndijk streden drie bands - Slowstart, Eric and the Insects en Barcode- om een felbegeerde plek in de finale. De professionele jury die de bands beoordeelde kwam tot een unanieme uitslag: SLOWSTART gaat door naar de finale op 1 april 2023 in Parkvilla.

De zaal van Pleyn 68 stroomde langzaam vol met bezoekers en muzikanten toen de band BARCODE de aftrap deed. Altijd spannend de spits afbijten, vooral als je net voor corona opgestart bent als band, en na corona de draad weer hebt opgepakt! Dit laatste gold overigens voor alle drie de bands. Het waren drie zeer gevarieerde optredens. Van de blues funk en rockcovers van Barcode met prachtige stem van Mimi Amghar, tot de impactvolle eigen nummers van Slowstart. De afsluiter was Eric and the Insects, met scheurend indrukwekkend gitaarwerk. Zij waagden zich aan het album Layla van Eric Clapton.

Lovend juryrapport voor winnaar SLOWSTART -
De jury, bestaande uit Rob Buisman (voormalig organisator bandcontest MAX, toetsenist), Tom Schreuder (docent muziekschool, bandcoaching, electrische gitaar)en Remko Lammers (muzikant gitaardocent en muziek-agoog) kwam unaniem tot de spannende uitslag van de avond. En de winnaar van deze voorronde is: SLOWSTART!
Slowstart maakte vooral indruk door hun repertoire van eigen nummers die laveerden tussen Jayhawks, Fatal Flowers en ‘Claw Boys Claw’. Ook hun energieke presentatie en het samenspel als band werden zeer positief bevonden. De toetsenist ‘Ome Cor’ vertelde na afloop dat de nummers spontaan in de studio ontstaan; de zanger zet wat tekst in waarop de muzikanten beginnen te improviseren. Het kan goed zijn, vertelde ‘Ome Cor’ die vroeger ook in Paradiso optrad, dat er zomaar 3 nieuwe nummers toegevoegd gaan worden aan het repertoire voor de finale. Dat gaan we zien!
 
Tweede voorronde op 17 december in Het Stek - De volgende voorronde is op zaterdag 17 december in jongerencentrum Het Stek in Hazerswoude-Dorp. Publiek is van harte welkom om te komen luisteren naar wat een muzikaal talent er rondloopt in de gemeente. Dit laatste bevestigde een jonge muzikant die een volgende keer meedoet:’ Ik wist niet dat er zoveel goede muzikanten rondlopen in deze regio!

Boost aan de lokale popmuziek - Alphen on Fire wil de muzikale popcultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn een boost geven: meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan. De bandcontest wordt georganiseerd door een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ.
Alphen on Fire wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn, Raiko Records, Kauffmann’s Guitar Store en de podia.

 

 
 
 
 

 

 

 

Copyright 2023 © KHABBAZ