ALPHEN ON FIRE

Zaterdag 17 december, 2e voorronde!

 

Op zaterdagavond 17 december vindt de tweede voorronde van ALPHEN ON FIRE plaats! Die avond schitteren er maar liefst vier bands op het podium van Jongerencentrum Het Stek in Hazerswoude-Dorp.

NOW WHAT!?, JATWERK, SIMON en TROUBLED strijden om een plekje in de grande finale op 1 april in Parkvilla - Kunsteducatie, Filmhuis, Theater.
Kom jij ook genieten van een heerlijke avond vol live muziek door lokaal talent?
Aanvang om 20.00 uur, toegang gratis!

 

Bands voorrondes bekend

> 19 november, Pleyn '68: Barcode; Slow Start; Eric and the Insect
> 17 december, Het Stek: Now What?!; Jatwerk; Simon; Troubled
> 21 januari, MAX: A-Meezing Voices; SANN!E & Friends; Mark, Frank  and Money; Grand Funk Reload>
> 11 februari, The Cube: Faith; Temporicide; Drive; Jevarin
> 18 maart, Castellum: Phoenix Four; I-Panic; Phrase; Raspberry Saint
 

SLOWSTART-

winnaar eerste voorronde

Afgelopen zaterdag vond de eerste voorronde van de bandcontest ALPHEN ON FIRE plaats. In de drukbezochte zaal van Pleyn68 in Hazerswoude-Rijndijk streden drie bands - Slowstart, Eric and the Insects en Barcode- om een felbegeerde plek in de finale. De professionele jury die de bands beoordeelde kwam tot een unanieme uitslag: SLOWSTART gaat door naar de finale op 1 april 2023 in Parkvilla.

De zaal van Pleyn 68 stroomde langzaam vol met bezoekers en muzikanten toen de band BARCODE de aftrap deed. Altijd spannend de spits afbijten, vooral als je net voor corona opgestart bent als band, en na corona de draad weer hebt opgepakt! Dit laatste gold overigens voor alle drie de bands. Het waren drie zeer gevarieerde optredens. Van de blues funk en rockcovers van Barcode met prachtige stem van Mimi Amghar, tot de impactvolle eigen nummers van Slowstart. De afsluiter was Eric and the Insects, met scheurend indrukwekkend gitaarwerk. Zij waagden zich aan het album Layla van Eric Clapton.

Lovend juryrapport voor winnaar SLOWSTART -
De jury, bestaande uit Rob Buisman (voormalig organisator bandcontest MAX, toetsenist), Tom Schreuder (docent muziekschool, bandcoaching, electrische gitaar)en Remko Lammers (muzikant gitaardocent en muziek-agoog) kwam unaniem tot de spannende uitslag van de avond. En de winnaar van deze voorronde is: SLOWSTART!
Slowstart maakte vooral indruk door hun repertoire van eigen nummers die laveerden tussen Jayhawks, Fatal Flowers en ‘Claw Boys Claw’. Ook hun energieke presentatie en het samenspel als band werden zeer positief bevonden. De toetsenist ‘Ome Cor’ vertelde na afloop dat de nummers spontaan in de studio ontstaan; de zanger zet wat tekst in waarop de muzikanten beginnen te improviseren. Het kan goed zijn, vertelde ‘Ome Cor’ die vroeger ook in Paradiso optrad, dat er zomaar 3 nieuwe nummers toegevoegd gaan worden aan het repertoire voor de finale. Dat gaan we zien!
 
Tweede voorronde op 17 december in Het Stek - De volgende voorronde is op zaterdag 17 december in jongerencentrum Het Stek in Hazerswoude-Dorp. Publiek is van harte welkom om te komen luisteren naar wat een muzikaal talent er rondloopt in de gemeente. Dit laatste bevestigde een jonge muzikant die een volgende keer meedoet:’ Ik wist niet dat er zoveel goede muzikanten rondlopen in deze regio!

Boost aan de lokale popmuziek - Alphen on Fire wil de muzikale popcultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn een boost geven: meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan. De bandcontest wordt georganiseerd door een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ.
Alphen on Fire wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn, Raiko Records, Kauffmann’s Guitar Store en de podia.

 

 
 
 
 

 

 

 


 

 

 

 

 

Tijdens de voorrondes en finale is een ervaren jury aanwezig met kennis van diverse genres van rock, blues, soul, hiphop en meer. Elke band krijgt een gelijke kans want bij elke voorronde en de finale is een professionele PA aanwezig. Bovendien kun je een mooie prijs winnen: een dag studio-opname met je band!

Waar let de jury op?
Muzikaliteit
– Instrumentbeheersing/toonvast – Samenspel
– Volume
Presentatie
– Interactie met publiek
– Aankleding
– Inleven in de muziek
– Loopt de set natuurlijk door
Originaliteit
– Eigen werk of eigenzinnige cover
– Mix van verschillende liedjes door elkaar
Professionaliteit
– Snelheid van op-en afbouw
– Op tijd aanwezig
– Eigen spullen op orde
– Interactie met geluidsteam en jury

Enkele namen van juryleden (roulerend aanwezig): Stefano Cara (Shadex), Remko Lammers (gitaar), Richard Loupatty (bas), Chiel van Rijn (bas)

Contact:AlphenonFire@KHABBAZ.nl 

 
Waarom  
ALPHEN ON FIRE wil de muzikale popcultuur in de gemeente een boost geven: meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts. Bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan. 
 
Wie zijn wij
ALPHEN ON FIRE wordt georganiseerd door een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ. 

Copyright 2022 © KHABBAZ